Hautaustestamentti

Hautajaisiaan suunnitellessaan voi mahdollisia toiveitaan tuoda esiin hautaustestamentin avulla, jossa toiveitaan hautajaisten suhteen voi kertoa yksityiskohtaisesti tai vain tietyiltä osin.  Hautaustestamentin voi tehdä ohjeeksi jälkeen jääville tai rahallisesti valmiiksi asti hoidettuna. Liikkeissämme on saatavilla valmis täytettävä Hautajaisjärjestelyni -vihkonen tähän tarkoitukseen.

Ennakkoon tehdystä hautaustestamentista on syytä kertoa omaisille ja säilyttää asiakirjaa sellaisessa paikassa, josta omaisten on se mahdollista löytää.

Hautajaisjärjestelyt ennakkoon virallisen hautaustestamentin avulla

Voit tehdä myös virallisen hautaustestamentin, joka allekirjoitetaan ja todistetaan, jolloin voit määrätä omien hautajaistesi järjestämisestä. Hautaustestamentin ohessa tehdään myös hautaussuunnitelma, jossa voi määrätä vain esimerkiksi hautaustavasta, tai yksityiskohtaisesti kaikista hautajaisiin liittyvistä asioista.

Testamentin tekijä voi halutessaan myös määrätä, että hautajaisiin käytettävät varat otetaan testamentin tekijän omaisuudesta tai hänen tätä tarkoitusta varten avaamaltaan pankkitililtä.

Lisätietoa hautaustestamentista saat ottamalla yhteyttä suoraan toimipisteisiimme.